פתיחה של חשבון גוגל אנליטיקס חדש היא לא משימה מסובכת, אולם היא דורשת מעט ידע טכני. במדריך הבא אנו נלווה אתכם צעד אחר צעד בפתיחה של חשבון גוגל אנליטיקס חדש ונעזור לכם לשייך אותו לאתר שלכם. מוכנים? הנה כל מה שאתם צריכים לעשות בכדי להגיע לניטור מושלם.
דרישות מקדימות: חשבון גוגל ומעט אומץ
בכדי שתוכלו להתקין את מערכת הניטור המתקדמת באתר שלכם, תצטרכו לפתוח חשבון Gmail פשוט. במידה ויש לכם חשבון שכזה (ולמי מאיתנו אין?), הרי שאתם יכולים לגשת לשלב הבא. במידה ואין לכם, פשוט הירשמו לשירות החינמי הזה וצרו תיבת מייל חדשה בתוך מספר שניות. שימו לב שבהמשך יש כמה שלבים טכניים יותר, אבל שום דבר שלא תוכלו להתמודד איתו לבד.
חפשו את האתר של גוגל אנליטיקס במנוע החיפוש של גוגל
השלב הבא יהיה לחפש את האתר הרשמי של גוגל אנליטיקס במנוע החיפוש של גוגל או ללחוץ כאן. לאחר שתיכנסו לאתר הרשמי, אתם תתבקשו להירשם לשירות. שימו לב, מכיוון שאתם מחוברים לחשבון הג’ימייל שלכם, אתם תעברו ישר להגדרות של האתר שאותו אתם תרצו לבדוק.
כאן תתבקשו לספק מידע אודות האתר שלכם, על פי איזה שעון אתם תרצו לראות את הדיווחים ולבחור לאיזה קטגוריה לשייך אותו.
מילוי הפרטים הנכונים בגוגל אנליטיקס
שימו לב שבתחילת העמוד תופיע לכם השאלה האם אתם רוצים לבצע אנליזה של אתר או אפליקציה. בחרו באתר ומלאו את שם החשבון, שם האתר, כתובתו של האתר וסוג התעשייה שהכי קרובה לעסק שבו האתר שלכם עוסק. בסיומו של העמוד תתבקשו לציין על פי אילו שעות יופיעו לכם התוצאות של האנליטיקס. בחרו באיזור הזמן של ישראל בכדי למנוע בלבול מיותר בתוצאות של הנתונים.
קבלה של קוד מזהה לצורך מעקב
לאחר שתסיימו למלא את כל הפרטים השונים, תהיה לכם אופציה לאשר הרשאות שיתוף הנתונים (מומלץ לאשר את כולם) וללחוץ על הכפתור: “קבלת מזהה לצורכי מעקב”. בשלב זה תידרשו לאשר את תנאי השימוש. במידה ותרצו להשתמש בכוח האדיר שמציע גוגל אנליטיקס, פשוט תלחצו על כפתור האישור. ניתן לקרוא את כל תנאי האישור לפני ההקשה על הכפתור אולם בשביל זה תאלצו לפנות זמן רב.
הטמעה של הקוד באתר שלכם
בשלב זה תקבלו קוד מעקב אשר אותו תידרשו להכניס לתוך האתר שלכם. אין צורך לפנות למתכנת בעבור העניין (אך בהחלט צריכים מעט ידע טכני), כאשר את הקוד תצטרכו להטמיע בתוך הקוד של האתר שלכם – מומלץ להומיע בחלק של ה-Head. שימו לב שבמערכות האתרים הגדולות כדוגמת וורדפרס או מג’טו אתם תוכלו לעשות זאת בקלות רבה יותר – בעזרת פלאגין ייעודי לשם כך. ראוי לציין שגם מערכות אחרות כדוגמת Google Tag Manager יאפשרו לכם לעשות זאת.